Biografie

Thomas Pieters – Biografie

‘Een serieuze knipoog naar Nederland!’. De immer goed gemutste Thomas Pieters trekt, studerend aan de Rockacademie te Tilburg, met zijn muzikale verhalen door stad en land. Van theaters tot het popcircuit, Thomas relativeert met zijn spitsvondige teksten en catchy popliedjes alle zwaarmoedigheid ons koude kikkerlandje uit.

Tot op heden niet zonder succes: Met zijn aanstekelijke performance werd hij de eerst geplaatste finalist van de Grote Prijs van Nederland (2013) en hij lanceerde zijn single ‘Kassameisje’ in een uitverkocht Paradiso. Pieters kon landelijk op grote mediabelangstelling rekenen toen hij die single cadeau gaf aan 70.000 (!) caissières. Zijn bijbehorende concerttour langs supermarkten werd o.a. opgepikt door 3FM, BNN, de NOS en RTL4.

Het optreden op wonderlijke locaties lijkt de dertig jarige singer-songwriter overigens allerminst te vervelen. Regelmatig trekt hij het land in op zoek naar wonderlijke mensen. Van conducteurs tot zwervers en bejaarden tot kamelen, over alles en iedereen schrijft hij ter plekke songs. Hij maakt op locatie een clip en plaatst de video’s op YouTube. Een ware hit! Nadat Editie NL (RTL4) een dagje met hem mee op pad ging wijdde de EO een reportage aan zijn project die meerdere malen werd vertoond op NPO2. Zodoende keken in 2015 ruim een miljoen mensen mee met de avonturen van Thomas. Wat volgde was een uitnodiging om op te treden voor Guus Meeuwis en Pieters werd een graag geziene gast in de talkshow ‘Onder ons’ op Omroep Brabant.

Van een overvol Paradiso tot zingen met een kameel, deze verhalenverteller wist zich de afgelopen jaren ook buiten Brabant op wonderlijke wijze in de kijker te spelen. Op 6 juni 2016 keert hij eenmalig terug naar zijn thuishaven voor de release van zijn debuutalbum (Theater ‘t Speelhuis, Helmond). Daar zal hij zijn liedjes, samen met gastmuzikanten uit de top van Nederlandse muziekindustrie, presenteren op de plek waar alles begon. En wat 2016 verder nog brengen zal? Met Thomas Pieters weet u het nooit…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s