Biografie

Thomas Pieters – Biografie

‘Een serieuze knipoog naar Nederland!’. De immer goed gemutste Thomas Pieters relativeert, met een rugzak vol muzikale verhalen, alle zwaarmoedigheid ons koude kikkerlandje uit. Van licht-filosofisch repertoire tot ontroerende ballades, met zijn vrolijke verschijning en verbindende performance staat een optreden van Pieters garant voor een avond vol herkenbaarheid. Ondersteund met het gevoelige toucher van pianist Guus van Marwijk weet de Helmondse muzikant telkens weer een brug te slaan tussen het publiek en hemzelf.

Tot op heden niet zonder succes: De oud Rockacademie-student kon landelijk op grote mediabelangstelling rekenen toen hij zijn debuutsingle ‘Kassameisje’ lanceerde in een uitverkocht Paradiso. Diezelfde single gaf hij cadeau aan 70.000 (!) caissières en bijbehorende concerttour langs supermarkten werd o.a. opgepikt door 3FM, BNN, de NOS en RTL4. Toen de 30-jarige verhalenverteller in Tilburg muziekvideo’s ging maken met markante plaatsgenoten, werd hij benoemd tot officiële Stadsartiest. De zogeheten ‘Thomas Tilburg Tour’ leverde Pieters anno 2014 de Bertus Borgers Award op. Er verschenen reportages de NPO en RTL4 over zijn unieke manier van bruggen slaan tussen diverse culturen/generaties.

Met zijn aanstekelijke performance werd Pieters de eerst geplaatste finalist van de Grote Prijs van Nederland (2013) en won hij de Texel-publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival (2017). De bijbehorende AKF concert-tour luidde tevens zijn definitieve overstap naar het theater in.

Tezamen met 15 gastmuzikanten uit de top van de Nederlandse muziekindustrie, trok Pieters in 2016 terug naar de plek van zijn Roots. In een uitverkocht Theater ’t Speelhuis te Helmond lanceerde hij zijn debuutalbum ‘Vrijer dan de Dag’.

Dit seizoen (2017/2018) trekt Pieters langs 25 theaters met de voorstelling ‘forever 27’. Een hommage aan de te vroeg gestorven helden waarin tevens zijn eigen werk de revue passeert. Ondertussen werkt hij samen met Guus van Marwijk aan zijn eigen avondvullende muziekprogramma, wat volgend jaar (2018/2019) in de theaters te zien zal zijn. En waar we deze wonderlijke paradijsvogel de komende jaren verder nog terugzien? Met Thomas Pieters weet u het nooit..

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s